top of page

GLI - groepscoaching CooL

GLI staat voor een Gecombineerde Leefstijl Interventie. Momenteel heeft meer dan 50% van de Nederlanders last van overgewicht. Dit kan leiden tot allerlei ziektes. De Nederlandse overheid heeft de GLI's in het leven geroepen met als doel preventief te werken aan gezondheid. CooL (Coaching op Leefstijl) is 1 van de GLI's die zijn goedgekeurd. Het unieke aan het CooL programma is dat de begeleiding twee jaar is (in groepsgesprekken en individueel), dat je maar 1 aanspreekpunt hebt (mij!) en dat je het 100% vergoed krijgt. Het is dus gratis!

 

Het CooL programma is voor mensen met een BMI van 30 of hoger, of voor mensen met (een verhoogd risico op) diabetes type 2, een hoge bloeddruk en een BMI tussen de 25 en 30. Het enige wat je nodig hebt is een doorverwijzing van de huisarts. 

In de eerste 8 maanden (het basis programma) zijn er 8 groepsbijeenkomsten en 4 individuele coachingsgesprekken. Thema's die aanbod komen zijn: gedragsverandering, voeding, suiker, bewegen, omgaan met stress, ontspanning, het belang van goede slaap, omgaan met verleiding en gezond leven, hoe past dat in mijn leven? In deze fase ligt de nadruk op inzicht krijgen in je eigen gedrag, hoe je daar zelf invloed op kunt uitoefenen en het maken van een plan.

In de 16 maanden erna, de onderhoudsfase, vinden er ook weer 8 groepsbijeenkomsten en 4 individuele coachingsgesprekken plaats. In deze fase ligt de nadruk op het nieuwe gedrag een automatisme maken. 

Heb je interesse in het Cool programma? Bel, mail of maak plan meteen een kennismakingsgesprek (gratis en vrijblijvend). Wil je meer weten over diegenen die het Cool Programma ontwikkeld hebben? Kijk dan even op de site van het Cool Expertise centrum

Kennismaken? Bel of mail: 

0226 34 47 11 

Oester 26, 1723 HW Noord-Scharwoude, Nederland

bottom of page