GLI Cool groepscoaching

GLI staat voor een Gecombineerde Leefstijl Interventie. De Nederlandse overheid wil dat mensen gezond zijn en blijven. Momenteel heeft meer dan 50% van de Nederlanders last van overgewicht. Dit kan leiden tot allerlei ziektes en kosten. Om dat te voorkomen zijn er verschillende GLI programma's ontwikkeld. Cool (Coaching op Leefstijl) is daar één van. Het Cool programma duurt twee jaar en bestaat in totaal uit 16 groepsgesprekken en 8 individuele gesprekken. 

In de eerste 8 maanden (het basis programma) zijn er 8 groepsbijeenkomsten en 4 individuele coachingsgesprekken. Thema's die aanbod komen zijn: gedragsverandering, voeding, bewegen, omgaan met stress, ontspanning, het belang van goede slaap, omgaan met verleiding en gezond leven, hoe past dat in mijn leven? 

In de 16 maanden erna, de onderhoudsfase, vinden er ook weer 8 groepsbijeenkomsten en 4 individuele coachingsgesprekken plaats. In deze fase ligt de nadruk minder op het krijgen van inzicht en het maken van een plan, maar op het laten beklijven van nieuwe gedrag. 

Het Cool programma is ontwikkelt voor mensen met een BMI vanaf 30, of tussen de 25 en 30 met een verhoogd risico op hart en vaatziektes, diabetes type 2, of slaapapneu. Het wordt door alle zorgverzekeraars vergoed vanuit het basispakket. Hiervoor hoeft dus niet eerst het eigenrisico te worden aangesproken. Het enige wat je nodig hebt is een verwijzing van de huisarts. 

Heb je interesse in het Cool programma? Bel of mail dan even voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Wil je eerst iets meer weten over diegenen die het Cool Programma ontwikkeld hebben? Kijk dan even op de site van het Cool Expertise centrum

Kennismaken? Bel of mail: 

0226 34 47 11 

Oester 26, 1723 HW Noord-Scharwoude, Nederland