top of page

GLI - groepscoaching CooL

GLI staat voor een Gecombineerde Leefstijl Interventie. De Nederlandse overheid wil dat mensen gezond zijn en blijven. Momenteel heeft meer dan 50% van de Nederlanders last van overgewicht. Dit kan leiden tot allerlei ziektes en kosten. Om dat te voorkomen zijn er verschillende GLI programma's ontwikkeld. CooL (Coaching op Leefstijl) is daar één van. Het unieke aan het CooL programma is dat de begeleiding twee jaar is (in groepsgesprekken en individueel) en dat je maar 1 aanspreekpunt hebt: de CooL coach.

 

Het CooL programma is voor mensen met een BMI van 30 of hoger, of voor mensen met (een verhoogd risico op) diabetes type 2, een hoge bloeddruk en een BMI tussen de 25 en 30. Het CooL programma wordt volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Het enige wat je nodig hebt is een doorverwijzing van de huisarts. 

In de eerste 8 maanden (het basis programma) zijn er 8 groepsbijeenkomsten en 4 individuele coachingsgesprekken. Thema's die aanbod komen zijn: gedragsverandering, voeding, bewegen, omgaan met stress, ontspanning, het belang van goede slaap, omgaan met verleiding en gezond leven, hoe past dat in mijn leven? 

In de 16 maanden erna, de onderhoudsfase, vinden er ook weer 8 groepsbijeenkomsten en 4 individuele coachingsgesprekken plaats. In deze fase ligt de nadruk minder op het krijgen van inzicht en het maken van een plan, maar op het laten beklijven van nieuwe gedrag. 

Heb je interesse in het Cool programma? Bel of mail dan even voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Wil je eerst iets meer weten over diegenen die het Cool Programma ontwikkeld hebben? Kijk dan even op de site van het Cool Expertise centrum

Kennismaken? Bel of mail: 

0226 34 47 11 

Oester 26, 1723 HW Noord-Scharwoude, Nederland

bottom of page