Individuele leefstijlcoaching

Bij een individuele leefstijlcoaching gaan we 1 op 1 aan de slag met jouw leefstijl. Geen vast omlijnt programma, maar toegespitst op jouw situatie. In meerdere of mindere maten kunnen de volgende onderwerpen worden aangehaald:

  • Een analyse van jou huidige leefstijl. Samen bekijken we waar jouw pijnpunten zitten en kies je zelf met welke onderwerpen je aan de slag zou willen gaan. 

  • Werken aan je motivatie. Vaak wil je wel iets veranderen, maar zijn er ook 100 redenen om het niet te doen. Door je motivatie te vergroten en door heel inzichtelijk voor jezelf te maken hoe verandering past bij de persoon die jij graag wilt zijn maak je het jezelf makkelijker om de stap naar verandering te maken. 

  • Een plan. Of misschien beter: een plannetje. Wat je vaak ziet is dat mensen grote doelen willen nastreven. Grote doelen vragen om grote plannen en grote inzet. Grote inzet vraagt om veel tijd en energie. En daaraan is vaak gebrek. De kans dat een groot plan faalt is groter. Een klein plannetje zorgt voor succeservaringen. Dat werkt stimulerend om een volgende stap te maken. 

  • Werken aan je bewustzijn. Een gemiddeld mens maakt zo'n 220 voedsel keuzes per dag. Een groot deel van deze keuzes gaat onbewust. Maar onbewust gedrag veranderen, dat is erg lastig. Door bepaalde oefeningen kan je je bewustzijn trainen. Hierdoor kom je erachter dat je een keuze hebt voor ander gedrag. Ik zou je niet aan raden om 220 keuzes heel bewust te gaan maken, dan wordt je gek. Maar begin met 1 bewuste keuze anders maken. 

  • Structuur. Veranderen kost tijd en aandacht. Als je dat doet in een bepaalde structuur en volgens bepaalde stapjes dan wordt dit makkelijker en beklijft nieuw gedrag eerder. Ik kan je helpen een structuur te vinden die bij je past. 

  • Een stok achter de deur. Dat is wat veel mensen van mij vragen, of ik hun stok achter de deur wil zijn. Dat wil ik best. Maar ik vraag me af of het helpt. Ik ben er van overtuigd dat je baat kan hebben bij een zettje in de goede richting en dat het je in een begin fase helpt om alert te zijn op je eigen handelen. Maar het doel van onze gesprekken is dat je geen stok achter de deur meer nodig hebt. Dat je dingen anders kan doen omdat je dat zelf graag wilt of omdat het een nieuw automatisme is geworden. 

Een individuele coachingsgesprek duurt een uur en kost €55,00. We kunnen ook een pakket afspreken waarbij je 3, of 6 sessies afneemt. Dan kost een sessie €52,50 of €50,00. Heb je interesse in een individueel coachingsgesprek? Bel of mail, dan maken we kennis en kijken we of ik iets voor je kan betekenen. 

Kennismaken? Bel of mail: 

0226 34 47 11 

Oester 26, 1723 HW Noord-Scharwoude, Nederland