top of page

Individuele leefstijlcoaching

Bij een individuele leefstijlcoaching gaan we 1 op 1 aan de slag met jouw leefstijl. Geen vastomlijnd programma, maar toegespitst op jouw situatie. In meerdere of mindere maten kunnen de volgende onderwerpen worden aangehaald:

  • Een analyse van jouw huidige leefstijl. Samen bekijken we waar jouw pijnpunten zitten en kies je zelf met welke onderwerpen je aan de slag zou willen gaan. 

  • Werken aan je motivatie. Vaak wil je wel iets veranderen, maar zijn er ook 100 redenen om het niet te doen. Door je motivatie te vergroten en inzichtelijk voor jezelf te maken hoe verandering past bij de persoon die jij graag wilt zijn, wordt het makkelijker om de stap te maken. 

  • Een plan. Of misschien beter: een plannetje. Wat je vaak ziet is dat mensen grote doelen willen nastreven. Grote doelen vragen om grote plannen en grote inzet. Grote inzet vraagt om veel tijd en energie. En daaraan is vaak gebrek. De kans dat een groot plan faalt is groter. Een gefaald plan levert stress en angst voor een volgende poging. Een klein plannetje maakt het makkelijker en zorgt voor succeservaringen. Dan werkt het stimulerend om een volgend stapje te zetten. En een volgend stapje. En een volgend stapje.... en voor je het weet, ben je een heel eind op weg! 

  • Werken aan je bewustzijn. Een gemiddeld mens maakt zo'n 220 voedselkeuzes per dag. Een groot deel van deze keuzes maak je onbewust. Maar onbewust gedrag veranderen, dat is erg lastig. Door bepaalde oefeningen kan je je bewustzijn trainen. Hierdoor kom je erachter dat je een keuze hebt voor ander gedrag. Ik zou je niet aanraden om 220 keuzes heel bewust te gaan maken, dan word je gek. Maar begin met 1 bewuste keuze anders maken. 

  • Structuur. Veranderen kost tijd en aandacht. Als je dat doet in een bepaalde structuur en volgens bepaalde stapjes dan wordt dit makkelijker en beklijft nieuw gedrag eerder. Ik kan je helpen een structuur te vinden die bij je past. 

  • Een stok achter de deur. Dat is wat veel mensen van mij vragen, of ik hun stok achter de deur wil zijn. Dat wil ik best. Maar ik vraag me af of het helpt. Ik ben er van overtuigd dat je baat kan hebben bij een zetje in de goede richting en dat het je in een beginfase helpt om alert te zijn op je eigen handelen. Maar het doel van onze gesprekken is dat je geen stok achter de deur meer nodig hebt. Dat je dingen anders kan doen omdat je dat zelf graag wilt of omdat het een nieuw automatisme is geworden. 

Een individuele coachingsgesprek duurt een uur en kost €55,-. We kunnen ook een pakket afspreken waarbij je 3 of 6 sessies afneemt. Dan kost een sessie €52,- of €50,-. Heb je interesse in een individueel coachingsgesprek? Bel of mail, dan maken we kennis en kijken we of ik iets voor je kan betekenen. 

Kennismaken? Bel of mail: 

0226 34 47 11 

Oester 26, 1723 HW Noord-Scharwoude, Nederland

bottom of page