Over LEF

Marjolein Streur, eigenaar LEF

Ik ben Marjolein Streur. Gezondheidswetenschapper, fysiotherapeut (ng), redacteur, leefstijlcoach en moeder van 3. Zoals de meeste tekstschrijvers heb ik gaandeweg mijn studies en mijn leven ontdekt dat schrijven een van de dingen is waar ik blij van word.  Naast het schrijven van veel artikelen, volg ik regelmatig cursussen over schrijven en dagen de verschillende opdrachten mij steeds weer uit om nog beter te worden in wat ik doe.

Op de middelbare school vond ik niet heel veel dingen leuk, maar Nederlands, dat was een van mijn favoriete vakken. Vooral opstellen schrijven vond ik – in tegenstelling tot veel anderen – een klein feestje. Lang heb ik getwijfeld of ik na het VWO communicatie, journalistiek of fysiotherapie ging studeren. Uiteindelijk door mijn fascinatie voor het menselijk lichaam voor het laatste gekozen en als bijbaantje op de sportredactie van het Leidsch Dagblad gaan werken.

Soms loopt het leven dan gewoon zoals het loopt; door een verhuizing naar het buitenland nam ik ontslag als fysio en ging ik schrijven voor en over fysiotherapeuten en fysiotherapie. Het balletje bleef rollen en werd langzaam aan steeds serieuzer. Na de master Gezondheidswetenschappen en de opleiding tot leefstijlcoach wist ik zeker: ìk ga een van die mensen zijn die alle leefstijlcoaches, diëtisten, fysiotherapeuten en artsen voorziet van duidelijke, wetenschappelijke, laagdrempelige, leesbare en juiste informatie.

Dit leidde begin 2015 tot de oprichting van LEF, wat oorspronkelijk stond voor Leefstijlcoaching En Fysiotherapie. Maar in kleine letters staat het ook voor de moed die nodig is om te veranderen en dingen op te pakken, het in het diepe springen, het net even out-of-the box durven gaan en denken en wanneer nodig een tekst net even dat kleine randje scherpte of juist diepgang mee te geven.

Met mijn achtergrond als gezondheidswetenschapper, fysiotherapeut en leefstijlcoach hou ik me vooral bezig met voeding, gezondheid, fysiotherapie en alles wat met de (gezondheids)zorg te maken heeft. Daarnaast zet ik me als schrijver in voor het Rode Kruis, waar ik regelmatig voor en over schrijf. Zo probeer ik mijn schrijf-skills ook in te zetten om de wereld een beetje mooier te maken en word ik iedere keer weer geïnspireerd door die talloze vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor anderen.